Θεατρικό Παιχνίδι

Εργαστήρια Θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης
θεατρικες παραστασεις για παιδια

Θεατρικό Παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια δράση όπου το παιδί θα απελευθερώσει τη φαντασία του δημιουργικά. Στη φαντασία δεν υπάρχουν όρια παίζουμε με το σώμα, το λόγο, τη μνήμη, το ρυθμό με τον άλλο και με την ομάδα.

Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί καλλιεργεί την ψυχοκινητική τέχνη, αναπαράγει τον κόσμο, συνυπάρχει και δρα συλλογικά, παρατηρεί, αυτοσυγκεντρώνεται, συνεργάζεται, εκτονώνεται, δημιουργεί και αναπτύσσει τις δεξιότητες του.

Θα καλλιεργήσει τον προφορικό του λόγο, μαθαίνει τον εαυτό του, αποκτά αυτοπεποίθηση θα εκφραστεί και θα αναπτύξει, το αισθητηριακό του συναίσθημα.

Το παιδί είναι μια προσωπικότητα που η έκφρασή της είναι διαποτισμένη με διαίσθηση. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ανακαλύπτει παίζοντας μόνο του ένα ρόλο διαλέγοντας έτσι ένα τρόπο επικοινωνίας από διαίσθηση όπου αυτή όσο βαθαίνει γίνεται μέσο επικοινωνίας. Βοηθάει το παιδί να λειτουργεί και να εκφράζεται μέσα στην ομάδα αναπτύσσοντας τις ικανότητες του.

Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αισθητικής αγωγής, εικαστική, μουσική αγωγή κ.α. Σκοπός των πρακτικών και μεθοδικών μας προτάσεων είναι δια του θεάτρου να μυήσει το παιδί στο επικοινωνιακό γεγονός που είναι η ζήση η ίδια.

Παίζω, παίζεις, παίζουμε;

separator

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα

Ελάτε στο χώρο μας να διασκεδάσουμε
to top button