Μουσικοκινητική Αγωγή

Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff
carl_orff

Μουσικοκινητική

Το σύστημα μουσικοκινητική αγωγή Carl Orff, ευρέως γνωστό ως σύστημα Orff, αποτελεί μια ολοκληρωμένη μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο, η οποία ως κύρια μέσα της χρησιμοποιεί μουσικές και κινητικές ομαδικές ασκήσεις, καθώς επίσης τη χρήση των μουσικών οργάνων του συστήματος Orff και τοτραγούδι.

Ο χαρακτήρας των ασκήσεων είναι σε μεγάλο μέρος του αυτοσχεδιαστικός, πρόκειται δηλαδή για ασκήσεις που είναι θεματικά προσδιορισμένες εξ’ αρχής από το δάσκαλο, ο οποίος εποπτεύει και καθοδηγεί την ομάδα, δίνοντας παράλληλα σε όλα τα μέλη της αρκετή ελευθερία ώστε να αναπτύξουν τη φαντασία και τις εκφραστικές τους δυνατότητες.

Ένα παιδί μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του.

Για παιδιά από 15 μηνών έως και 3 ετών, η παρουσία του γονέα είναι υποχρεωτική, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά, η παρουσία αυτή είναι προαιρετική.

Οι ασκήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο της ομάδας και μπορούν να γίνουν από απλές έως αρκετά σύνθετες, συνεπώς το σύστημα της μουσικοκινητικής αγωγής Orff μπορεί να απασχολήσει παιδιά από 15 μηνών μέχρι και εφήβους.

Στόχοι της μουσικοκινητικής αγωγής Orff είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που συνδέονται με τη μουσική και κινητική αντίληψη του παιδιού, με την καλλιτεχνική και αισθητική του καλλιέργεια, αλλά και με τη χρήση μουσικών οργάνων, καθώς μέσα από τις ασκήσεις του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο και να εκφραστεί μέσα από τη φαντασία του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η ανάπτυξη όλων αυτών των ικανοτήτων επιτυγχάνεται πάντα μέσα στα πλαίσια της ομαδικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

Σας περιμένουμε να εξερευνήσουμε ένα φανταστικό κόσμο με όχημα την μουσική και την κίνηση, τη χαρά και το τραγούδι!

separator

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα

Ελάτε στο χώρο μας να διασκεδάσουμε
to top button